Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összefoglalás

428
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

1
Tőke:
Tőkén jelenleg a hosszabb időre befektethető pénzt, anyagi és szellemi javakat értjük. A klasszikus közgazdaságtan szerint a tőke az alapvető termelési tényezők összessége, ami vállalkozás elindításához és fenntartásához szükséges.

Ha jól olvasom, proletár:
A társadalom alsó szintjén lévő nincstelen munkás

Szociáldemokrácia:
A szociáldemokrácia baloldali politikai és gazdasági ideológia, a szocialista mozgalom egyik irányzata. Támogatja az állam gazdasági és szociális beavatkozását, elősegíti a társadalmi igazságosságot a piacgazdaság keretein belül. Sürgeti a valódi béralku megkötését, mely által a bérek folyamatos emelését kívánja megvalósítani. Alapvetőnek tartja a képviseleti demokráciát, de nem zárkózik el a részvételi- vagy közvetlen demokráciától.

Kommunizmus:
A kommunizmus kifejezést a történelem során több, eltérő értelemben használták és használják.

Anarchizmus:
Az anarchizmus egy politikai ideológia, mely magába foglalja azokat az elméleteket és a meggyőződéseket, melyek támogatnak minden kötelező érvényű kormányzat eltörlését. Története során a libertarianizmus óriási hatást gyakorolt rá, annak többnyire baloldali formáinak szokták az anarchista irányzatokat tekinteni.

Keresztényszocializmus:
A keresztényszocializmus elsőként az időszámításunk környékén elindult , majd a 19. század környékén újjáéledt mozgalom a kereszténység szociális tanításainak terjesztése és megvalósítása céljából. Eleinte szemben állt az embertelenséggel és az állatiassággal, majd a modern korban az individualista liberalizmussal, valamint az osztályharcot hirdető szocializmussal és kommunizmussal.

Polgárháború:
A polgárháború háború egyazon kultúrához, társadalomhoz vagy nemzethez tartozó csoportok, pártok között.

Nacionalizmus:
A nacionalizmus a nemzetek kialakulásának, a nemzetté válás folyamatának ideológiája.
0