Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki?

Főoldal » Középiskola » Fizika
406
Mekkora a toronyóra 1,5 m hosszú nagymutatójának fordulatszáma?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A hossz nem számít a fordulatszámnál.
Hányat fordul a nagymutató 1 óra alatt? Éppen 1-et. Vagyis `(1\ "fordulat")/(1\ h)=1 1/h` a fordulatszám.

Ez már egy teljesen jó válasz, de a fordulatszámot nem nagyon szokták `1/h` mértékegységben megadni. Szokás inkább az `1/"perc"` vagy `1/s` mértékegység. Váltsuk át.

Mivel `1\ h=60\ "perc"`, ezért azzal kell osztani és át lesz váltva: `(1\ "fordulat")/(60\ "perc")=1/60 1/"perc"`
Mivel `1\ h=3600\ s`, ezért azzal kell osztani és át lesz váltva: `(1\ "fordulat")/(3600\ s)=1/3600 1/s`
1