Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatok

Főoldal » Középiskola » Kémia
766
Hány mol/dm³ a hidroxidion-koncentrációja annak a kálium-hidroxid oldatnak (teljes disszociációt feltételezve), amelyiknek a 10 cm³ -ében 0,028 g kálium-hidroxid van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(KOH)` = 56 g/mol

10 cm3-ben van 0,028/56 = 0,0005 mol KOH, ugyanennyi hidroxidion

1000 cm3 oldatban van `1000/10*0.0005` = 0,05 mol hidroxidion

A hidroxidion-koncentráció 0,05 `(mol)/(dm^3)`.
1