Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszín, térfogat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1257
Egy egyenes körhenger alapkörének kerülete 125,6 cm, magasságának és az alaplap sugarának összege 30 cm. Mekkora a felszíne, térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
K = `2*r*pi` = 125,6 cm

r = `K/(2*pi)` = `125.6/(2*3.14)` = 20 cm

r + m = 30

m = 30-r = 30-20 = 10 cm

A = `2*r^2*pi` + `2*r*pi*m` = `2*20^2*3.14` + `2*20*3.14*10` = 2513+1257 = 3770 `cm^2`

V = `r^2*pi*m` = `20^2*3.14*10` = 12566 `cm^3`
0