Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki angol tanácsadó levelet írni? :)

538
Valaki tudna segíteni? Sürgősen le kellene adnom egy tanácsadó levelet angolul. 2018-as középszintű érettségi feladat ez volt. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Angol, tanácsadó, angolházi
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

2
Gondolatom szerint az eHázinak nem az a célja, hogy megoldja más helyett a házit, hanem inkább rávezesse a diákokat arra, hogy mégis hogyan oldjunk meg egy-egy feladatot. Akár azáltal, hogy egy feladatot megoldanak a másik helyett. De ezt csupán azért teszik, mert ebből tanulhat a másik.
Ezért most én is csak inkább rávezetnélek a megoldásra, nem fogok megírni helyetted egy fogalmazást. 2 ok miatt, egyrészt a nyelvtanárok pontosan tudják, hogy a diákjaiknak milyen szókincsük van, ha olyan szavakkal lenne tele, amiket te nem ismersz/használsz, hamar kiderülne, hogy nem te írtad. Másrészt majd az érettségiben is, vagy akár a nyelvvizsgánál neked kell írnod a fogalmazást, nem tudsz majd segítséget kérni.

Szóval így próbáld meg te megírni:
- A pontok nagy része arra jár, ha pontosan a kérdésekre válaszolsz.
- Ha a kérdésekre válaszolsz, akkor nem lesz plusz terjedelmed, nem tudsz majd a szomszéd cicájáról írni.
- Ezért akár magyarul (ha úgy könnyebb, vagy angolul gondold át, hogy te mit gondolsz a helyzetről. Ezt követően a kérdésekre a lapon válaszolj, pár szóban, azért, hogy tudd, mit akarsz majd leírni.
- Kezd el a fogalmazást. Mivel nem Dear Mr/Mrs-szel kell kezdened, ezért nem formális levelet kell írnod, tegeződhetsz, összevonhatod aposztrófokkal a szavakat.
- Ezt követően csak kezdd el írni a fogalmazást. Max 120 szóban írhatod le, kérdésenként olyan 30 szavad van. Lehet, hogy soknak tűnik, de nem sok, próbáld a lényeget leírni. Legrosszabb esetben, ha eljutsz a végére, és csak 95 szónál leszel, be tudsz majd szúrni szavakat, vagy mondatokat a fogalmazásba.
- Az elköszönésben bíztasd a személyt, kivánj neki sok sikert, stb, a helyzettől függően.
- Figyelj még arra is, hogy ne legyen sok szóismétlés, írj szépen, mert ha nem tudja elolvasni a javítótanár, nem fogsz rá pontot kapni.

Ha ezekre figyelsz, biztosan jól fognak sikerülni a fogalmazások. Hajrá :)
1

Ez lett belőle :D
1