Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, 6 szög alapú egyenes hasáb

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1209
6 szög alapú egyenes hasáb, a=8cm M=10cm , A=? (felszín) V=? (térfogat) SOS, köszi!:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, térfogat, felszín
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
az alap 6 db szabályos 8 cm oldalú 3szögből áll-> 1 3szög területe: (a*a* 3 )/4=27,71
ezt hattal kell megszorozni hogy megkapjuk az alapot: 27,71*6=166,28 cm2
az oldallapok felszíne: 8*10*6=480 cm2
A=480+2*166,28=812,56 cm2
V=10*166,28=1662,8 cm3
1