Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
A képen látható exponenciális függvények zerushelyeit kellene algebrailag kiszamolni. Segítsetek benne légyszíves.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


Zérushely: y = 0 helyettesítés.

d, `3^x`+2 = 0

`3^x` = -2

Nincs megoldás.

e, `(1/2)^x` -1 = 0

`(1/2)^x` = 1

x = 0


f,

`(1/3)^x` = 3

x = -1


g,

Pozitív szám akárhanyadik hatványa pozitív, nincs megoldás.

h,

Mint g,


i,

`2^(x-3)` = 2

x-3 = 1

x = 4

j,

`3^(x+1)` = -1

Nincs megoldás.

k,

`4^(x-1)` = 1

x-1 = 0

x = 1


l,

`(2/3)^(x-2)` = 1

x-2 = 0

x = 2

m,

`(1/5)^(x+3)` = 5

x+3 = -1

x = -4

n,

`3*2^(x-1)` = 3

`2^(x-1)` = 1

x-1 = 0

x = 1


o,

`3/2*3^(x-1)` = -1

Nincs megoldás.

a,

`2^x` = 2

x = 1

b,

`2^x` = 4

x = 2

c,

`2^(x-1)` = 0

nincs megoldás.

d,

Mint c,

e,

`2^(x+1)` = -1

nincs megoldás

f,

`2^(x-2)` = 8 = `2^3`

x-2 = 3

x = 5


g,

`(1/2)^x` = 2

x = -1

j,

`(1/2)^(x+3)` = 8 = `(1/2)^(-3)`

x+3 = -3

x = -6
0