Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Kémia
674
200 g oldószerben 50 g anyagot oldottuk fel.
Mennyi az oldatunk tömege?
Hány t% az oldat?
Az oldat fele tömegűre bepároljuk.
Az új oldat tömege?
Az oldott anyag tömege?
Az oldat töménysége: tömeg%:?
Hogyan változott a bepárlás eredményeként az oldat töménysége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
- Az oldat tömege: 200 g oldószer + 50 g anyag = 250 g oldat.

- 250 g oldatban van 50 g anyag

100 g oldatban van `100/250*50` = 20 g anyag

Az oldat 20 tömeg%-os.

- 250 g oldatból lett 125 g oldat, az oldott anyag tömege nem változott (50 g

125 g oldatban van 50 g anyag

100 g oldatban van `100/125*50` = 40 g anyag

A bepárolt oldat 40 tömeg%-os lett.

Az oldat töménysége a kétszeresére változott.
0

- Az oldat tömege: 200 g oldószer + 50 g anyag = 250 g oldat.

- 250 g oldatban van 50 g anyag

100 g oldatban van
100
250

50
= 20 g anyag

Az oldat 20 tömeg%-os.

- 250 g oldatból lett 125 g oldat, az oldott anyag tömege nem változott (50 g

125 g oldatban van 50 g anyag

100 g oldatban van
100
125

50
= 40 g anyag

A bepárolt oldat 40 tömeg%-os lett.

Az oldat töménysége a kétszeresére változott.
0