Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1965
50 liter vizet 15 darab 3 és 4 literes edénybe öntöttünk ki. Hány edény van mindegyikből külön külön ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1


Van x darab 3 literes és 15-x darab 4 literes.

`3*x` + `4*(15-x)` = 50

60-x = 50

x = 10

Van nekünk tehát 10 darab 3 literes és 5 darab 4 literes edényünk.
0