Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1825
Ha egy teremben a tanulókat négyesével ültetjük, akkor 18 tanulónak nem jut hely. Ezért ötösével ültetjük őket, így 4 pad üres marad. Hány tanuló, és hány pad van ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van x pad.

4x + 18 = 5(x-4)

x = 38 a padok száma.

Tanulók száma:

4x+18 = `4*38` + 18 = 170 tanuló van.

Ellenőrzés:

5(x-4) = `5*34` = 170
0