Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Levfizika12

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
362
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1


A test tömege:

m = `F_1/g` = `10/10` = 1 kg

A felhajtóerő:

`F_f` = `F_2` - `F_1` = 10-8 = 2 N

`F_f` = `rho_v*V*g`

2 = `1000*V*10`

V = 0,2 `dm^3`

`rho_t` = `m/V` = `1/0.2` = 5 `(kg)/(dm^3)`

0