Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Levfizika11

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
325
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

V = 0,025 `m^3`

T = 10 °C = 283 K

p = `2.6*10^5` Pa

n = `(p*V)/(R*T)` = `(2.6*10^5*0.025)/(8.314*283)` = 2,76 mol

m = `n*M` = `2.76*29` = 80,12 g


b,

`T_2` = 35 °C = 308 K

`p_1/T_1` = `p_2/T_2`

`p_2` = `(p_1*T_2)/T_1` = `(2.6*10^5*308)/283` = `2.83*10^5` Pa

A túlnyomás tehát `2.83*10^5` - `10^5` = `1.83*10^5` Pa
0