Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3341
55db színházjegy és mozijegy összesen 95000 Ft-ba került. Egy színházjegy ára 2600 ft, egy mozijegy ára 1000 ft. Hány színház- és hány mozijegyet vásároltak ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Színházjegy: x
Mozijegy: 55-x
x*2600+(55-x)1000=95000
2600x+55000-1000x=95000
1600x=40000
x=25
Vagyis 25 színházjegyet és 55-25=30 mozijegyet vettek.
0