Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek fügvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
1026
F(x)=|x-1|+|x+2|
F(×)=|x-1|-|x+2|
Ezeket kellene àbràzolni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1.: x-|x-1|+|x+2|
x-(x-1)-(x+2)=0,x-1≥-,x+2≥0
x-(-(x-1))-(x+2)=0,x-1<0,x+2≥0
x-(x-1)-(-(x+2))=0,x-1≥0,x+2<0
x-(-(x-1))-(-(x+2))=0,x-1<0,x+2<0

x=-1,x≥1,x≥-2
x=3,x<1,x≥-2
x=-3,x≥1,x<-2
x=-1/3,x<1,x<-2
x∈∅
x∈∅
x∈∅
x∈∅

végeremény: x∈∅
Módosítva: 9 éve
0

2.: x-|x-1|+|x+2|=0
x-(x-1)+x+2=0,x-1<0,x+2≥0
x-(-(x-1))+x+2=0,x-1<0,x+2≥0
x-(x-1)-(x+2)=0,x-1≥0,x+2<0
x-(-(x-1))-(x+2)=0,x-1<0,x+2<0

x=-3,x≥1,x≥-2
x=-1/3,x<1,x≥-2
x=-1,x≥1,x<-2
x=3,x<1,x<-2
x∈∅
x∈∅

végeremény: x=-1/3
0