Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Miért nem jó ez az eredmény ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
823
Egy henger alakú, felül nyitott víztartály átmérője 3,6 m, magassága 0,9 m. Hány liter víz fér el a tartályban?

9,16 jön ki eredménynek, viszont ez nem jó. Hiába váltom át, azt sem fogadja el.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d = 3,6 m

m = 0,9 m

V = `(d^2*pi)/4*m` = `(3.6^2*3.14)/4*0.9` = 9,16 `m^3` = 9160 l

Annyi az.
1