Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg

Főoldal » Középiskola » Matematika
847
Egy szabályos négyoldalú gúla alapéle 6 cm,magassága 4 cm.A gúla apotémájának hossza:?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A gúla apotémája a gúla oldallapjának a magassága.

Lesz egy derékszögű háromszögünk, amelynek az egyik befogója az alapél fele (3 cm), a másik befogója a gúla magassága (4 cm).

Az oldallap magassága tehát:

`m_a` = `root()(3^2+4^2)` = `root()(9+16)` = 5 cm
0