Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 2 feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
421
Mellèkelt 2feladatban szerernèk segìtsèget kèrni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

8.26.

`R_e` = `R_1` + `R_2` + `1/(1/R_3+1/R_4)` = 50 + 40 + `1/(1/20 + 1/20)` = 90 + 10 = 100 `Omega`

Ha választasz egy feszültséget, ami az A és B pontok között van, akkor könnyebben tud számolni, legyen ez `U_(AB)` = 200 V, ezzel osztogatni is könnyebb.

Az A és B pontok közötti áramerősség: I = `U_(AB)/R_e` = `200/100` = 2 A

Soros kapcsolásnál I = `I_1` = `I_2` = 2 A

Párhuzamos kapcsolásnál: I = `I_3` + `I_4`

Párhuzamos kapcsolásnál: `U_3` = `U_4` = 200 V

Soros kapcsolásnál: `U_(AB)` = `U_1` + `U_2` + `U_(34)`

`U_1` = `I_1*R_1` = `2*50` = 100 V

`U_2` = `I_2*R_2` = `2*40` = 80 V

`U_3` = `U_4` = `U_(AB)`-`(U_1+U_2)` = 200-(100+80) = 20 V

`I_1` = 2 A

`I_2` = 2 A

`I_3` = `U_3/R_3` = `20/20` = 1 A

`I_4` = `U_4/R_4` = `20/20` = 1 A



8.27.

`R_e` = `1/(1/R_4+1/((1/R_1+1/R_2)+R_3))` = `1/(1/20+(1/((1/10+1/40)+22))` = `1/(1/20+1/(8+22)` = `1/(1/20+1/30)` = `1/(1/12)` = 12 `Omega`
0