Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
716
a) Mekkora az elektromos térerősség nagysága a hidrogén atommagjától 5×10^-19 méter távolságra? Az elemi töltés nagysága 1,6×10^19 C.

b)Mennyi munká végzett az elektromos mező,miközben 6×10^-7 C nagyságú töltést átmozgqt a mező A pontjából B pontjába, mely pontok közt 40V feszültség mérhető?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

k=`9*10^9` `(N*m^2)/C^2`

Q = `6*10^(-7)` C

r = `5*10^(-11)` m (Ezt módosítottam, mert ez az érték felel meg leginkább a valóságnak, ha mégsem ez van a feladatban, akkor ennek megfelelően javítsd).

E = `k*Q/r^2` = `9*10^9*(1.6*10^(-19))/(5*10^(-11))^2` = `5.76*10^(11)` `N/C`


2,

Q = `6*10^(-7)` C

`U_(A-B)` = 40 V

W = `Q*U_(A-B)` = `6*10^(-7)*40` = `2.4*10^(-5)` J

1