Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
533
a) A Q1 és Q2 pontszerű töltés távolsága r. A köztük ható erő nagysága 0,024 N . Mekkora erő hat közöttük, ha mindkét töltés nagyságát és távolságát is felére csökkentjük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

`F_1` = `k*(Q_1*Q_2)/r^2`

`F_2` = `k*(Q_1/2*Q_2/2)/((r/2)^2)` = `k*((Q_1*Q_2)/4)/(r^2/4)` = `k*(Q_1*Q_2)/r^2` = `F_1` =0,024 N
1