Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elméleti mechanika Newton's Method

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
455
Sziasztok. A kérdésem a képpel kapcsolatban az az, hogy a fokozatos közelítések módszerének (fixed point iteration) segítségével, hogy kapjuk meg, az x-es egyenlet bal oldalát (x0, omega*x1, stb). Milyen szabály van erre? Nem igazán ismerem ezt a közelítéses módszert.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Nem vagyok fizikus és nem is tervezek az lenni, de ha még mindig nincs ötleted, akkor elmondom, hogy én mit sejtek, ami nem feltétlenül jó, mivel ilyen szinten én sem vágom a témát.
Szerintem itt egyszerűen arról van szó, hogy a képen szereplő 4. sort (ahol az x kétszeres derivált van) fogta és az x megfelelő indexével összeadogadta.
Például:
`x_0'' = 2 * ω * sin(φ) * y_0'`
`ω*x_1'' = 2 * ω * sin(φ) * w*y_1'`
És ha ezeket összevonom, akkor:
`x_0'' + ω*x_1'' = 2 * ω * sin(φ) * y_0' + 2 * ω * sin(φ) * w*y_1' = 2 * ω * sin(φ) * (y_0' + w*y_1')`
Módosítva: 6 éve
0