Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi SOS!!!!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
740
Tudna valaki segiteni? Irom a feladatot
Egy szimmetrikus trapez hosszabbik alapja 20 cm szara 10 cm hosszu. A trapezt haromszogge kiegeszito egyenlo szaru haromszog szaranak hossza 8 cm. Milyen hosszu a trapez rovidebbik alapja??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A bekarikázott citromsárga fontos a 15 meg a Pitagorasz tétel segítségével számolható ki.
1

Egyszerű arányosság, avagy párhuzamos szelők tétele:
20/(10+8)=x/8
8*20/(10+8)=x
160/18=x
8,88...=x
1