Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
436
A 7.b osztály létszáma 27.Az iskola szomszédságában lakók és a távolabb lakók aránya2:7.Hányan laknak az iskola szomszédságában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`2*x` gyerek lakik közel, `7*x` távol. Ez összesen `9*x`

`9*x` = 27

x = 3

`2*x` = 6

6 fő lakik közel.
0