Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
433
Akik már feleltek matematikából a 7.a-ban, azok száma5/2 része azoknak, akik még nem feleltek.Az osztály létszáma 28.Hányan feleltek és hányan nem feleltek eddig matematikából?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

x fő még nem felelt; `5/2*x` fő már felelt.

Ez összesen `(2/2+5/2)*x` fő = 28

`7/2*x` = 28

x = 8

8 fő még nem felelt, 28-8 = 20 fő már felelt.
0