Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika-gázok

Főoldal » Középiskola » Fizika
623
Egy 10 m (harmadikon) térfogatú nyitott tartályban 2 C hőmérsékletű levegő van. Mennyi levegő áramlik ki a tartályból, ha a hőmérséklet 28C-ra emelkedik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Gáz, Gázok
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`V_1` = 10 `m^3`

`T_1` = 2 °C = 275 K

`T_2` = 28 °C = 301 K

`V_1/T_1` = `V_2/T_2`

`V_2` = `(V_1*T_2)/T_1` = `(10*301)/275` = 10,945 `m^3`

`DeltaV` = `V_2-V_1` = 10,945 - 10 = 0,945 `m^3` levegő áramlik ki a tartályból.
1