Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek felvételire készülök

Főoldal » Általános iskola » Matematika
541
A 10,11,12 és feladatra kérnék a megoldáshoz segítséget! Nem nagyon tudok elindulni a feladatokon
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
10. Legyen a nyulak száma ny; a fácánok száma f.
Ekkor `ny+f=53; 4ny+2f=168; 4(53-f)+2f=168; 2f=212-168; 2f=44; f=22; ny=31`

11. Legyen a szinházjegyek száma sz; a mozijegyek száma m.
Ekkor `2600*sz+1000*m=95000; 26sz+10m=950; m=(950-26sz)/10.`
Több megoldás is lehet, a lényeg, hogy a szinházjegyek száma 5-el osztható egész szám
legyen: `5|sz` Fejezd be Te!

12. Legyen az üdítő ára u, a pizza ára p és a süti ára s.
Ekkor meg kell oldani ezt a háromismeretlenes lineáris egyenletrendszert:
`u+s=470; u+p=530; p+s=560;; p-s=60;2p=620; p=310; u=220, s=250.`
Módosítva: 6 éve
0