Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan lehetne megoldani ezt a feladatot ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1134
Egy négyzet alapú gúla alaplapjának átlója 43,8 cm. Az oldallapok szabályos háromszögek. Számítsd ki a gúla felszínét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az átló az alap oldalának `root()(2)`-szerese.

a = `x/root()(2)` = `43.8/root()(2)` = 31 cm

A gúla felszíne:

Alaplap + 4 db oldallap, ami 4 db egyenlő oldalú háromszög területe.

A = `a^2`+ `4*(a^2*sin60)/2` = `31^2` + `2*31^2*root()(3)/2` = 2620,6 `cm^2`.
0