Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, teszt

Főoldal » Középiskola » Fizika
520
Valaki tudna segíteni, de úgy hogy le is vezeti nekem? Előre is köszönöm! :)

1. Két, azonos magasságban, egymással szemben, vízszintesen haladó repülőgépből egyszerre kiejtettek egy-egy csomagot. A repülőgépek 4500 m magasan repültek, az egyik 200 km/h, a másik 250 km/h sebességgel haladt. Legfeljebb milyen távol volt a kiejtés pillanatában a két repülőgép egymástól, ha a csomagok a földetérés előtt összeütköztek?
A) 1,5 km
B) 3,75 km
C) 0,42 km
D) 13,5 km

2. Némely atommagok radioaktív bomlássalás elemek atommagjaivá alakulnak. Egy pozitron-sugárzó mag 30-as tömegszámú, 14-es rendszámú szilíciummá alakult. Milyen mag volt ez?
A) 13-as rendszámú, 29-es tömegszámú alumínium-mag.
B) 13-as rendszámú, 28-as tömegszámú alumínium mag.
C) 15-ös rendszámú, 31-es tömegszámú foszfor-mag.
D) 15-ös rendszámú, 30-as tömegszámú foszfor-mag.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

4500 m magasról a test:

s = `g/2*t^2`

t = `root()((2s)/g)` = `root()((2*4500)/10)` = 30 s múlva ér földet.

ennyi idő alatt megtesznek együtt: s = `v*t` = `(200+250)/3.6*30` = 3750 m-t.

Én erre tippelnék (B)

2,

A béta-bomlás során a tömegszám nem változik, a rendszám eggyel csökken. Az ugyanolyan tömegszámút keressük, ez pedig a D válasz lesz.
0