Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1870
Egy dobozban piros, fehér és zöld golyók vannak , melyek közül a pirosak és a fehérek száma azonos és van néhány zöld golyó is a dobozban . A dobozban összesen 25 golyó van. Hány zöld golyó van a dobozban , ha legalább 21 golyót kell kivenni a dobozból , hogy mindegyik színűből legyen a kihúzottak között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Van a dobozban x db piros, x db fehér és 25-2x db zöld.

Ki kell húzni mind két színből az összeset és még egyet.

1.

2x+1 = 21

x = 10

25-2x = 25-`(2*10)` = 5

5 db zöld golyó van.

2.

x+25-2x+1 = 21

x = 5

25-2x = 15

15 db zöld golyó van.


Ha a "néhány" kifejezés a kevesebbre utal, akkor csak az 1. megoldás jön szóba, egyébként mindkettő.
0