Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik eset lehetetlen?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
450
6-tal több fiú van az osztályban, mint ahány lány. Az osztály létszáma 28. A gyerekek kihúzták egymás nevét, hogy megajándékozzák egymást.

Melyik eset lehetetlen?

A. Minden fiú lányt húzott.
B. Minden lány fiút húzott.
C Mindenki úgy húzott, hogy párok alakultak ki, akik egymást ajándékozták meg.
D. 12 fiú húzott lányt.
E. 7 lány húzott fiút.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Fiúk száma: x ⇒ 17
Lányok száma: x-6 ⇒ 11

x+x-6=28
2x=34
x=17

Lehetetlen: A, D.
0