Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

"állatos kártyák"

Főoldal » Általános iskola » Matematika
605
minden kártyalapnak van értéke!
a) nyúl,teve=12
nyúl,nyúl,nyúl,teve=18
nyúl,teve,teve= ?
b) szamár,szamár,szamár,ló=34
ló,szamár=18
ló,ló,szamár,szamár= ?
c) róka,róka,macska,macska= 34
róka,róka,róka,róka,macska,macska= 56
róka,macska,macska=?
"Írd az állatok mellé a hozzájuk tartozó számot"
nyúl: ....
teve:....
róka:....
macska:....
szamár:...
ló:....
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
állat, kártyák
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
NY + T = 12
NY + NY + NY + T = 18
első "egyenletből" megkapod, hogy T = 12 - NY
2.-ba behelyettesíted:
3 · NY + (12 - NY) = 18
3 · NY + 12 - NY = 18
2 · NY + 12 = 18
2 · NY = 6
NY = 3

1.-be visszahelyettesítve:
NY + T = 12
3 + T = 12
T = 9

tehát nyúl,teve,teve ⇒ NY + T + T = 3 + 9 + 9 = 21

a többit hasonló logika elvén kell megoldani.
1