Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika ,rezgő mozgás

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
503
Egy 120N/m rugóállandójú rugóra tömeget akasztunk és megvárjuk, hogy beálljon az egyensúly. Ekkor a kitérés 15cm. Mennyi lesz a rezgés frekvenciája, ha kitérítjük az egyensúlyi helyzetből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
F = `D*x` = `120*0.15` = 18 N

F = m*g

m = `18/10` = 1.8 kg

T = `2*pi*root()(m/D)` = `2*3.14*root()(1.8/120)` = 0,77 s

f = `1/T` = 1,3 `1/s`
0