Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
609
Sziasztok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A fokoknál úgy tudod meghatározni, hogy a fokot elosztod 180-al.

120 fok = (120/180)π = (2/3)π
45 fok = (45/180) = (1/4)π
60 fok = (60 / 180) = (1/3)π
0

A fokot radiánból pedig megszorzod a 180-at annyival, ahány radián.

(3/8)π = 180*(3/8) = 67,5 fok
(4/5)π = 180*(4/5) = 144 fok
stb..
0