Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
4337
Három egyenes egyenlete a következő (a és b valós számokat jelölnek): e: y= -2x+3 ; f: y=ax-1 ; g: y=bx-4. Milyen számot írjunk az - a - helyére,hogy az e ês f egyenesek párhuzamosak legyenek? Melyik számot jelöli - b -,ha a g egyenes merőleges az e egyenesre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

e: y = -2x+3

f: y=ax-1

g: y = bx-4

Két egyenes akkor párhuzamos, ha a meredekségük egyenlő

a = -2

b,

két egyenes akkor meerőleges, ha a két egyenes meredekségének szorzata -1:

`-2*b` = -1

b = `1/2`
0