Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek fejtörő

Főoldal » Általános iskola » Matematika
527
7*(x+8)=8*(13+x)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2

7*(x+8) = 8*(13+x)

Felbontod a zárójelet:

7x+56 = 104+8x

Egy oldalra rendezed az ismeretleneket és a konstansokat:

x = (56-104) = -48

Ellenőrzöd:

7*(-48+8) = 7*-40 = -280

8*(13-48) = 8*-35 = -280
0

7*(x+8)=8*(13+x)
7x+56=104+8x /-7x
56= 104+x /-104
-48= x
Ennyi :)
0