Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia - 407

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
418
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(KCl)` = 74,6 `g/(mol)`

0.746 g KCl az `0.746/74.6` = 0,01 mol KCl

A KCl kötései felszakadnak, az ionok hidratálódnak, az oldáskor keletkező hő:

Q = `DeltaH_r`+`H_(K^+)`+`H_(Cl^-)` = 703,38+(-330,76)+(-347,5) = 25,12 `(kJ)/(mol)`

A folyamat endoterm, a víz hőmérséklete csökenni fog.

0,01 mol esetén ez `25.12/100` = 0,2512 kJ

Ennyi hőt vesz fel az 1 `dm^3` víz. (ami 1 kg)

`c_v` = 4,18 `(kJ)/(kg*C)`

Q = `c_v*m*DeltaT`

`DeltaT` = `Q/(c_v*m)` = `0.2512/(4.18*1)` = 0,06 °C

A víz hőmérséklete 0,06 °C-kal csökken.
0