Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia - 406

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
408
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

3 `C_2H_2` = `C_6H_6`

`M_(C_2H_2)` = 26 `g/(mol)`

`M_(C_6H_6)` = 78 `g/(mol)`

1 g acetilén égetésekor 50,03 kJ hő szabadul fel.

26 g acetilén égetésekor `26*50.03` = 1300,78 kJ hő szabadul fel.

1 g benzol égetésekor 41,87 kJ hő szabadul fel.

78 g benzol égetésekor `78*41.87` = 3265,86 kJ hő szabadul fel.

Q = `H_(C_6H_6)` - `3*H_(C_2H_2)` = `-3265.86` - `3*(-1300.78)` = 636,48

`Q_r` = -636,48 `(kJ)/(mol)`.
0