Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia - 405

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
421
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`C_6H_(12)O_6` + 6 `O_2` = 6 `CO_2` + 6 `H_2O`

Q = `6*H_(H_2O)` + `6*H_(CO_2)`-`H_("glükóz")` = `6*(-394)`+`6*(-286)-(-1257.71) = -2822,29

2822,29 kJ hő szabadul fel mólonként a glükóz égetésekor.
0