Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia - 404

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
403
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`C_6H_6` + 7,5 `O_2` = 6 `CO_2` + 3 `H_2O`

`M_(C_6H_6)` = 78 `g/(mol)`

10 g benzol elégetésekor 418,68 kJ hő szabadul fel

78 g benzol elégetésekor `78/10*418.68` = 3265,7 kJ hő szabadul fel

Q = `6*H_(CO_2)` + `3*H_(H_2O)`- `H_(C_6H_6)`

`H_(C_6H_6)` = `6*(-393.98)`+`3*(-285.96)-(-3265.7)` = 43,94

A benzol képződéshője 43,94 `(kJ)/(mol)`.
0