Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia - 403

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
544
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
2 Al + `3/2` `O_2` = `Al_2O_3`


`A_(Al)` = 27 `g/(mol)`

15 g Al égetésekor 442,54 kJ hő szabadul fel.

54 g (2 mol) Al égetésével 1 mol `Al_2O_3` keletkezik, ekkor felszabadul `54/15*442.54` = 1593,144 kJ hő.

Az alumínium-oxid képződéshője 1593,44 `(kJ)/(mol)`.
0