Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia - 402

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
418
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`m_j` = 20 g = 0,02 kg

m_v = 100 g = 0,1 kg

`T_1` = 0 °C

`T_2` = 80 °C

`DeltaT_1` = x

`DeltaT_2` = 80-x

`c_v` = 4,18 `(kJ)/(kg*C)`

`L_j` = 6,03 `(kJ)/(mol)` = 335 `(kJ)/(kg)`

A jég által felvett hő:

I. A jég megolvad:

`Q_(1,j)` = `m_j*L_j` = `0.02*335` = 6,7 kJ

II. A megolvadt jég felmelegszik:

`Q_(2,j)` = `m_j*c_v*DeltaT_1` = `0.02*4.18*x` = 0,0836x kJ

A víz által leadott hő:

`Q_v` = `c_v*m_v*DeltaT_2` = `4.18*0.1*(80-x)`

6,7 + 0.0836x = `4.18*0.1*(80-x)`

x = 53,3

A közös hőmérséklet 53,3 °C lesz.
0