Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia - 401

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
376
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A reakcióhő az a keletkezett molekulák és a kiindulási molekulák kötési energiáinak a különbsége:

`DeltaH` = `(2*3*E_(N-H)-(3*E_(H-H)+E_(N-N)) = (6*391-3*436-E_(N-N))` = -92

`E_(N-N)` = 946

A nitrogén kötési energiája 946 `(kJ)/(mol)`.
0