Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 400

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
428
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


A KCl oldhatósága

80 °C-on: 51,1 g/100 g víz

20 °C-on: 34 g / 100 g víz

151,1 g oldatban van 51,1 g KCl

250 g oldatban van `250/151.1*51.1` = 84,55 g KCl

Lehűtjük, az oldat tömege csükken, az oldott anyagé is.

250-x g oldatban van 84,55-x g KCl

134 g oldatban van 34 g KCl

`134/(250-x)` = `34/(84.55-x)`

x = 28,3

28,3 g KCl válik ki.
0