Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 399

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
414
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

2
Ne spameld már szét az oldalt pls.
0

20 °C:

100 g oldatban van 25,8 g NaCl és 100-25,8 = 74,2 g víz

100 g vízben van `100/74.2*25.8` = 34,77 g NaCl

50 °C:

100 g oldatban van 27 g NaCl és 100-27=73 g víz

100 g vízben van `100/73*27` = 36,99 g NaCl

A NaCl oldhatósága 20 °C-on 34,77 g; 50 °C-on 36,99 g / 100 g víz.
0