Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 397

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
358
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

Bár az oldhatóságot nem kristályvizes anyagokra szoktuk megadni.

20 °C:

100 g oldatban van 35,3 g oldott anyag és 100-35,3=64,7 g víz

100 g vízben fel van oldva `100/64.7*35.3` = 54,56 g oldott anyag


80 °C:

100 goldatban van 37,9 g oldott anyag és 100-37,9=62,1 g víz

100 g vízben fel van oldva `100/62.1*37.9` = 61,03 g oldott anyag

A `MgCl_2*6H_2O` oldhatósága 20 °C-on 54,56 g; 80 °C-on 61,03 g / 100 g víz.
0