Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 395

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
385
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


100 g vízben 871 g `NH_4NO_3` oldódik fel

50 g `50/100*871` = 435,5 g `NH_4NO_3` oldódik fel, az oldat tömege 485,5 g

lehűtjük

485,5-x g oldatban lesz 435,5-x g `NH_4NO_3`

100+192=292 g oldatban lesz 192 g `NH_4NO_3`

`292/(485.5-x)` = `192/(435.5-x)`

x = 339,5

339,5 g `NH_4NO_3` válik ki.
0