Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 394

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
396
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`L_(Ag_2SO_4)` = `7.7*10^(-5)`

1 `dm^3` oldatban van 0,1 mol `AgNO_3`, ami 0,1 mol `Ag^+`-iont jelent

0,2 `cm^3` oldat tömege:

m = `rho*V` = `0.2*1.38` = 0.276 g oldat

100 g oldatban van 49g kénsav, ami `49/98` = 0.5 mol kénsav

0.276 g oldatban van `0.276/100*0.5` = `1.38*10^(-3)` mol kénsav

`[SO_4^(2-)]` = `1.38*10^(-5)`

`[Ag^+]` = 0,1

L = `[Ag^+]^2*[SO_4^(2-)]` = `0.1^2*1.38*10^(-5)` = `1.38*10^(-5)`

Ez kisebb, mint az oldhatóság, nem válik le csapadék.

0