Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 393

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
433
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(MgCl_2)` = 95,5 `g/(mol)`

`L_(Mg(OH)_2)` = `1.2*10^(-11)` = `[Mg^(2+)]*[OH^-]^2`

1,9 g `MgCl_2` az `1.9/95.5` = 0,02 mol

L = `[Mg^(2+)]*[OH^-]^2` = `0.02*x^2` = `1.2*10^(-11)`

x = `2.456*10^(-5)` = `[OH^-]`

`[H^+]` = `K_v/([OH^-])` = `(0.676*10^(-14))/(2.456*10^(-5))` = `2.75*10^(-10)` `(mol)/(dm^3)`

pH = -lg`[H^+]` = `-lg(2.75*10^(-10))` = 9,56

Az oldat pH-ja 9,56.
0