Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 392

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
389
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

20 °C-on

`K_v` = `0.676*10^(-14)`

L =`1,2*10^(-11)` = `[Mg^(2+)]*[OH^-]^2` = `x*(2x)^2` = `4*x^3`

x = `root(3)(L/4)` = `root(3)((1.2*10^(-11))/4)` = `1.44*10^(-4)` = `[Mg^(2+)]`

`[OH^-]` = 2x = `2.88*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`

`[H^+]` = `K_v/[OH^-]` = `(0.676*10^(-14))/(2.88*10^(-4))` = `4.69*10^(-11)`

pH = -lg`[H^+]` = `-lg4.69*10^(-11)` = 10,33

A telített `Mg(OH)_2` pH-ja 20 °C-on 10,33.
0