Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 391

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
464
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(Ca(OH)_2)` = 74 `g/(mol)`

`K_V` = `0.58*10^(-14)`

1 `dm^3` oldatban van 0.1 g `Ca(OH)_2`, ami `0.1/74` = `1.35*10^(-3)` mol `Ca(OH)_2`, ami `2*1.35*10^(-3)` = `2.7*10^(-3)` mol `OH^-`-iont tartalmaz.

`[H^+]` = `K_v/([OH^-])` = `(0.58*10^(-14))/(2.7*10^(-3))` = `2.146*10^(-12)` `(mol)/(dm^3)`

pH = -lg`[H^+]` = -lg`2.146*10^(-12)` = 11,67

Az oldat pH-ja 11,67.
0