Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 390

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
371
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`L_(AgOH)` = `1.24*10^(-8)` = `[Ag^+]*[OH^-]`

`M_(AgOH)` = 125 `g/(mol)`

`K_v` = `0.58*10^(-14)`

`pK_v` = -lg`K_v` = 13,23

pOH = 13,23-13 = 0.23

`[OH]` = `10^(-0.23)` = 0.058 `(mol)/(dm^3)`


A NaOH-ból származik 0,058 mol `OH^-`-ion.

L = `[Ag^+]*[OH^-]` = `(x*(x+0.058))` = `1.24*10^(-8)`

x = `2.14*10^(-7)` `(mol)/(dm^3)`

`m_(AgOH)` = x*M = `2.14*10^(-7)*125*1000` = `2.67*10^(-2)` mg
0